„Profesorii noștri – învățătorii noștri”, un omagiu adus teologilor români

Editura Basilica a publicat recent lucrarea „Profesorii noștri – învățătorii noștri”, o antologie de articole menite să-i prezinte pe cei mai importanți profesori care au activat în învățământul teologic academic la învățământul teologic.

Lucrarea este o încercare de a le aduce „un meritat omagiu”, mărturisește Pr. prof. dr. Ioan Moldoveanu în Studiul introductiv. „Nu i-am putut cuprinde pe toți, dar avem în vedere să continuăm…”.

„Pe de altă parte, dorim să vă arătăm în cele ce urmează cât de multă Școală s-a făcut în Biserică și că, de-a lungul timpului, de la înființarea unui învățământ teologic academic, facultățile noastre au beneficiat de profesori dintre cei mai bine pregătiți.

Dorim, de asemenea, să arătăm că Biserica a fost creatoarea a ceea ce este azi sistemul de învățământ modern și că aceasta a făcut eforturi teribile de a cultiva duhul cunoașterii, fie că vorbim de învățământul teologic, fie că vorbim de cel educațional în sine”.

Lucrarea are două volume. În primul sunt prezentați profesori care au activat în teologie istorică, biblică sau litere, iar în al doilea, cei din teologie sistematică și practică.

„La Facultatea de teologie din București au predat iluștri profesori de teologie, care s-au făcut cunoscuți în toată lumea ortodoxă. Aici s-au format zeci de generații de teologi și preoți. Și astăzi Facultatea aceasta este chemată să fie un model de conștiință misionară eclesială, de cercetare și colegialitate academică, de cooperare cu alte facultăți din țară și din străinătate”, menționează Patriarhul României în Cuvântul înainte.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.roedituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Sursa: Basilica.ro