Vocația pascală a Creației: înviere și transfigurare: studii teologice

La Editura Basilica  a Patriarhiei Române a apărut volumul de conferințe „Vocația pascală a Creației: înviere și transfigurare: studii teologice”.

Cartea reprezintă o culegere de 15 studii ale Părintelui Profesor Constantin Galeriu (1918-2003).

Majoritatea studiilor au fost elaborate de Părintele Profesor cu scopul de a le susține în cadrul unor conferințe internaționale organizate în străinătate.

Acest fapt a determinat publicarea lor în franceză, engleză, italiană sau greacă. Unele dintre ele au apărut de-a lungul anilor și în România în reviste teologice.

Tema primelor trei studii o constituie Sfânta Treime, a următoarelor cinci Hristologia și antropologia; urmează alte două referitoare la Taina Hirotoniei sacramentale, un studiu despre monahism, apoi un text cu caracter eclesiologic-misionar, unul pastoral-catehetic, iar ultimele două au caracter apologetic.

Despre contribuția în cadrul teologiei dogmatice a Părintelui Galeriu, Părintele Ștefan Buchiu menționează în prefața volumului: „Contribuția decisivă în domeniul teologiei dogmatice a părintelui Galeriu poate fi identificată cu redefinirea, într-o manieră cu adevărat evanghelică și patristică, a relației dintre cruce și înviere, dintre jertfa ce își are originea primordială în sânul Preasfintei Treimi…”.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.ro, edituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Sursa: Basilica.ro