Acatistierul Sfinţilor Români (vol. I)

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă (IBMO) a publicat volumul I, lunile septembrie-februarie, al Acatistierului Sfinților Români

În Cuvântul înainte, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat că „folosul duhovnicesc al citirii Acatistelor este foarte mare”.

Prin citirea unui Acatist „avem privilegiul de a vorbi cu sfinții, de a le cunoaște viețuirea pilduitoare, de a le cere sprijin și de a-i avea ca rugători ai noștri către Preasfânta Treime”.

„Cinstirea Sfinților români are o importanță deosebită pentru vocația noastră ca popor purtător de Hristos și iubitor de sfințenie, răbdător în suferință, dar plin de speranța izvorâtă din credință”.

Odată cu apariția acestei lucrări, Patriarhul s-a rugat Sfinților români „să ne ajute să păstrăm credința ortodoxă, să o transmitem prin educație copiilor, să o apărăm în fața rătăcirilor de orice fel și să continuăm lucrarea de zidire a bisericilor și de zidire a noastră sufletească”.

Poți răsfoi cartea accesând acest link.

Volumul de față poate fi poate fi achiziționat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.roedituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Sursa: Basilica.ro