A apărut Anuarul Liturgic și Tipiconal pentru anul 2023

Anuarul Liturgic și Tipiconal pentru anul 2023 a fost publicat de Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Volumul cuprinde îndrumări tipiconale pentru fiecare zi din an.

Anul 2023 a fost declarat de Sfântul Sinod „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română.

Cartea vine în ajutorul preoților și cântăreților bisericești din Patriarhia Română. Îndrumările tipiconale lămuresc anumite schimbări din timpul anului liturgic.

Volumul are imprimate pe copertă icoanele Sfântului Andrei Criteanul și Sfântului Ioan Damaschin, ambii imnografi care au compus multe cântări din slujbele Bisericii.

Pe site-ul cartibisericesti.ro se regăsesc paginile din Anuar care corespund primelor șapte zile din luna ianuarie, astfel că pot fi consultate online.

Volumul apare anual cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Lucrarea prezintă și informații legate de organizarea canonică și administrativă a Bisericii Ortodoxe.

Cartea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.ro, edituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.