Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel urmare tragicului atac de la Universitatea din Praga

Urmare tragicului atac de la Universitatea din Praga, din cauza căruia 15 persoane și-au pierdut viața și alte 25 au fost rănite, Patriarhul Daniel a transmis vineri un mesaj de solidaritate Preafericitului Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și Slovaciei.

Mesajul integral:

 Bucureşti, 22 decembrie 2023

Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte RASTISLAV,
Arhiepiscop de Presov,
Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din
Ținuturile Cehe și Slovacia

Preafericirea Voastră,

Vestea tragicului eveniment din după-amiaza zilei de joi, 21 decembrie  2023, produs la Universitatea Carolină din Praga, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 15 persoane, alte 25 persoane fiind rănite, ne-a îndurerat profund.

Constatăm cu deosebită îngrijorare că violența aducătoare de moarte, manifestată de persoane indiferent de vârstă, este tot mai prezentă în societatea contemporană, în contradicție cu darul sacru al vieții care vine de la Dumnezeu.

În aceste momente de tristețe pentru poporul din Cehia, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor ucişi în acest eveniment tragic și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți, iar familiilor îndoliate mângâiere, în lumina Învierii lui Hristos, Cel care a biruit moartea.

Cu frăţească dragoste în Iisus Hristos, Domnul,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române