Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor

„Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare”, a transmis marți Vasile Bănescu prin intermediul Basilica.ro.

Decizia de permitere a oficierii slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult, în anumite condiții care vor fi comunicate ulterior, a fost anunțată marți de Premierul Ludovic Orban, după ședința de Guvern.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat că Biserica Ortodoxă Română, ca și până acum, „va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi”.

Conform lui Vasile Bănescu, „este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale”, explicând că acest lucru „ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală”.

„Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Slujbele în lăcașurile de cult au fost restricționate parțial pe perioada stării de urgență și a celei de alertă introduse din cauza Covid-19, fiind permise doar slujbele legate de evenimente familiale care au fost condiționate de un număr limitat de participanți.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Sursa: Basilica.ro