Corul Parohiei Irești, cunoscut pentru prestația de la Românii au Talent, vine duminică la Patriarhie

Corul care a făcut cunoscut întregii țări satul vrâncean Irești va urca anul acesta pe scena Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!”, care va avea loc duminică, 27 octombrie.

Tinerii coordonați de preotul paroh Ionel Miron s-au făcut remarcați în special după prestația emoționantă avută în aprilie 2018 la spectacolul Românii au Talent.

Ei vin dintr-o comunitate rurală îmbătrânită cu numai 60 de familii.

Preotul paroh a început acest proiect în urmă cu cinci ani, atunci când a fost transferat la Irești.

Începutul misiunii a fost unul „foarte, foarte greu”, a mărturisit preotul, dar a fost ajutat de faptul că a găsit în Irești „oameni liniștiți, evlavioși cu un potențial uriaș”.

„Ne-am adresat și celor cu ani mai mulți în buchetul vieții, dar am dedicat o parte importantă din timpul nostru copilașilor pe care i-am adunat încă din prima lună de păstorire la Irești și am format un cor”, declara preotul într-o emisiune Trinitas TV.

„Ne-am gândit că ar fi potrivit ca grupul să se numească Corul Parohiei Irești”.

Părintele a spus că ideea de pastorație a tinerilor prin reunirea lor într-un cor nu-i aparține ci a pus-o în practică urmând un îndemn al Arhiepiscopului Ciprian într-una din consfătuirile preoțești.

Corul format din aproximativ 20 de membri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani avut un succes neașteptat fiind cunoscut în toată țara. Tinerii au frecvent concerte, iar timpul lor se împarte între școală, biserică și muzică.

„Eu îi consider ca fiind micii noștri misionari”, a apreciat Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei.

„Avem copii buni, dar depinde și de noi, cei mai mari, să-i ajutăm să crească frumos, în spiritul valorilor creștine. Este suficient să ne îndreptăm privirea și spre cei mai mici de aici, pentru a vedea că se simt bine în spațiul nostru bisericesc”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa după un concert de colinde al corului.

Corul Parohiei Irești poate fi văzut și auzit duminică la Festivalul „Lăudați pe Domnul”, alături de Grupul Vocal Folcloric Tinerii Argeșeni și Corul Symbol.

Intrarea se face pe bază de invitații. Agenția de știri Basilica oferă posibilitatea urmăritorilor ei de a câștiga invitații la festival printr-un concurs organizat pe pagina oficială de Facebook.

Foto credit: captură YouTube

Sursa: Basilica.ro