Ctitoria Patriarhului Daniel din satul natal și-a serbat hramul

Mănăstirea Dobrești, ctitoria Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și-a serbat luni ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În omilia rostită, Episcopul a evidențiat zelul misionar al profetului, îndemnându-i pe credincioși să fie „mărturisitori ai puterii lui Dumnezeu în această lume seculară”.

Istoricul mănăstirii

Mănăstirea Dobrești a fost înființată în 9 iulie 2003 la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, originar din Dobrești.

Părintele Patriarh Daniel a oferit în dar, odată cu înființarea Mănăstirii Dobrești, veșmântul care a acoperit moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Locul pe care se construiește biserica a fost sfințit la 23 octombrie 2005. Din 1 iulie 2008 se desfășoară construcția bisericii.

Mănăstirea Dobrești are ca ocrotitori pe Sfânta Parascheva, Sfântul Ilie Tesviteanul și pe Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Sursa: Basilica.ro