Hram la Mănăstirea Christiana: Mai bine de jumătate din obște lucrează în domeniul medical

Mănăstirea Christiana din Capitală și-a sărbătorit miercuri ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Antipa de la Calapodești.

Obștea mănăstirii este formată din 13 viețuitoare, dintre care 7 dintre ele lucrează în domeniul medical. Potrivit Stavroforei Benedicta Chirobocea, stareța așezământului, trei dintre acestea lucrează la o fundație, alte patru sunt asistente medicale, iar una este medic.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Pr. Gagea Marius – Telu, de la Parohia Roșu II, care le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Antipa de la Calapodești și mijlocirea acestuia pentru cei care se roagă cu credință.

Într-un interviu acordat pentru Trinitas Tv la finalul slujbei, Stavrofora Benedicta Chirobocea a vorbit despre momentul în care Sfântul Antipa a devenit ocrotitorul spiritual al așezământului, amintind despre icoana cu un fragment din moaștele Sfântului, oferită de vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist în anul 2002.

„În prezent vin foarte mulți să-i mulțumească”, a mai spus Stavrofora Benedicta Chirobocea despre ajutorul Sfântului Antipa de la Calapodești.

Mănăstirea Christiana dispune de un centru de îngrijire a vârstnicilor, al cărui acoperiș a fost recent reabilitat, de care beneficiază în prezent 22 de persoane.