Clement Alexandrinul: Despre cunoașterea duhovnicească

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat al doilea volum din Seria Clementiana.

Este vorba de lucrarea „Despre cunoașterea duhovnicească” în care sunt coagulate texte ale scriitorului bisericesc Clement Alexandrinul.

Studiul introductiv aparține Pr. Prof. Emanoil Băbuș, iar de selecția de texte s-a ocupat Pr. Adrian Agachi.

„Astăzi, mulți dintre noi avem această dificultate de a reveni în noi înșine, de a ne descoperi bogăția interioară, capacitatea de a ne îndrepta spre o libertate deplină. Dacă nu ne dăm seama de tot dinamismul care este în noi, atunci nu ne putem folosi de resursele interioare de care dispunem. Parcurgând această carte cu atenție, dar și altele care ne sunt recomandate și la îndemână, lectura însoțind-o cu rugăciunea, vom putea ajunge la cunoașterea duhovnicească și să descoperim ceea ce este sublim în noi, să ne purificăm inima”.

„Din păcate, chiar dacă ne-am diversificat metodele de comunicare prin noile tehnologii, ne-am îndepărtat foarte mult de noi înșine. Creștinismul nu numai un ansamblu de practici morale, ci și o invitație la o experiență interioară, a trăirii adevărului de sine și, astfel, a eliberării de ceea ce ni se pare că apasă greu peste noi încă de la naștere”, a precizat Pr. Emanoil Băbuș în studiul introductiv.

Volumul poate fi poate fi achiziționat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.roedituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Sursa: Basilica.ro