Iubirea mai tare decât moartea. Înțelesul și folosul pomenirii celor adormiți în Domnul

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei publică volumul „Iubirea mai tare decât moartea. Înțelesul și folosul pomenirii celor adormiți în Domnul”, semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cele 68 de pagini reunesc, pentru a face mai accesibile semnificația și folosul rugăciunilor și slujbelor de pomenire a celor adormiți, unele reflecții teologice ale Patriarhului Daniel, precum și un extras din Învățătura de credință ortodoxă, text diortosit de Preafericirea Sa.

Răsfoiește publicația!

În Nota Editorială se precizează:

„Cultul morților, mai precis cinstirea cu evlavie și respect a celor adormiți în Domnul nostru Iisus Hristos, adică în nădejdea învierii și a vieții veșnice, face parte din manifestarea credinței creștin-ortodoxe și exprimă dragostea și respectul pentru cei care au murit cu trupul, dar sunt vii cu sufletul, potrivit cuvintelor Mântuitorului: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac (Ioan II:25-26)”.

„Considerăm că paginile publicate aici vor contribui la cinstirea memoriei celor adormiți în Domnul și la întărirea credinței noastre în iubirea lui Hristos – Biruitorul morții și Dătătorul vieții veșnice”.

Volumul de față poate fi poate fi achiziționat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografiaatpatriarhia.roedituraatpatriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu noutățile!

Sursa: Basilica.ro