

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit luni la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Cu această ocazie, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a explicat faptul că sărbătoarea Bunei Vestiri „nu este doar o sărbătoare – o aducere aminte, ci este începutul mântuirii noastre”.
Taina întrupării Fiului lui Dumnezeu și narativul Bunei Vestiri, pot fi înțelese deplin, potrivit Preasfinției Sale, „numai în spiritul și în perspectiva unei credințe puternice”.
Întrucât, „este împlinirea făgăduinței pe care Dumnezeu a făcut-o protopărinților noștri, celor care au călcat porunca”.
„Începutul mântuirii noastre înseamnă nădejde”, a subliniat Părintele Episcop.
„Și noi avem această nădejde de mântuire, prin rugăciunile Preacuratei Născătoare de Dumnezeu. Rugăciunea ei este nerefuzată de Stăpânul pe care ea l-a născut”.
„Noi credem că toate rugăciunile sunt ascultate atunci când se îndreaptă din toată inima către Maica Domnului”.
Buna Vestire este sărbătoarea vieții
„După cum știți sunt cifre uriașe care vorbesc despre pruncii avortați, muriți înainte de vreme în România. Încă două Românii se află pe undeva pe aici îngropate”.
„Sărbătoarea Bunei Vestiri este sărbătoarea vieții, a pruncilor, a celor care se nasc cu binecuvântarea lui Dumnezeu, a celor care vin să aducă bucurie, în primul rând familiilor unei țări întregi, Bisericii, atunci când ei devin oameni cu frică de Dumnezeu”.
„Sărbătoarea Bunei Vestiri ne cheamă pe fiecare să reflectăm mai mult la darul vieții. Gândiți-vă la marele dar pe care îl primesc, mai ales, cei care știu să mulțumească de la Dumnezeu și să înțeleagă taina care se petrece în fiecare familie binecuvântată, așa cum a fost binecuvântată venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu”, a explicat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Dacă aceea s-a făcut prin lucrare dumnezeiască, fără intervenție omenească de niciun fel, noi nu putem împiedica nașterea de prunci”.
„Taina vieții și taina aceasta a pruncului pe care o femeie îl aduce pe lume este una mântuitoare, de aceea s-a și spus că femeia se va mântui prin nașterea de prunci”.
„Să luăm aminte și să ne bucurăm de începutul mântuirii noastre și de arătarea Tainei celei din veac. Să o rugăm pe cea plină de dar să ducă și puținele noastre rugăciuni către Fiul ei, Răscumpărătorul, Mântuitorul lumii, pe care l-a născut la plinirea vremii și care a venit să ne arate Calea, Adevărul și Viața”, a adăugat la final ierarhul.
Din aceeași categorie


